Accessibility Navigation:

Ground floor collaborative space, #1

At this writing, the collaborative space is wrapped in black plastic on the Peet’s level of Atkins Library. Construction is due to be completed in September, with furnishings sometime after that. We believe that once the space is completed, it’ll be the most exciting, most heavily used space on campus. Walking through it will feel zoo-like, where the “animals” are groups of students working and learning together.
 
This will be a success with an unusually strong narrative. Every aspect of the design and intent of the space is a result of the systematic study of UNC Charlotte students, led by the Library’s anthropologist Donna Lanclos. Her work is premised on the assumption that understanding how students do their work is a constantly changing cultural phenomenon, and one that students themselves cannot fully articulate. Her insights, along with those of many others, will produce a space like no other on campus. One month in, it will be impossible to imagine how our community could operate without it.


Groups: